Quinoa - en lækker lille sag!

 Selv om quinoa er en lille bitte kerne fra en græsart, har det et stort ernæringsmæssigt potientiale. Kernerne har et højt indhold af protein, kostfibre, vitaminer og mineraler. Og ja, den er glutenfri!

Hos Klimamad.dk synes vi faktisk, at det er lidt af et vidunder, hvor anvendelsesmulighederne kun er begrænset af din fantasi! Hvis du gerne vil vide mere om næringsindholdet i quinoa, så skal du kigge her.

Quinoa findes i tre forskellige farver (hvid, rød, sort), som har forskellige anvendelsesmuligheder. Her på Klimamad.dk kan du indtil videre købe de hvide, men senere på året kommer de røde og sorte quinoa på webshoppen. Dem glæder vi os virkelig meget til at kunne præsentere for dig. Du kan også købe quinoaflager, som egentlig kan det samme som havregryn eller andre former for gryn. Prøv dem i f.eks. din hjemmelavede mysli, som du kan finde en opskrift på her.

Har du ikke prøvet quinoa endnu? Ved du ikke, hvordan du skal tilberede dem, eller hvad du kan bruge dem til? Vi hjælper dig på vej! 

 

5 opskrifter, hvor du kan bruge hvide quinoa

Kogt quinoa er fantastisk alsidig og kan bruges til meget andet end at erstatte ris i dine orientalske retter.

1. Chokoladekage – ja, du læste rigtigt! Kogt quinoa er helt fantastisk til at give din chokoladekage den helt rigtige blødhed og fugtighed og følelse i munden. Du ved, der hvor en bid bare tager den næste, fordi du ikke kan holde op med at spise. Sådan en kage. Lad os gerne vide, om du er lige så vild med opskriften, som vi er på Klimamad.dk! Skriv til os på Instagram eller Facebook.

Chokoladekage med quinoa

2. Cookies med chokolade og paranødder: Vi bliver lige lidt ovre i kagekategorien (det er så rart her!). Disse cookies er naturligt glutenfrie, og hvis du ønsker at lave dem veganske, så er der både en vegansk og en vegetarisk udgave af opskriften. Opskriften er lavet med vores lækre paranødder, som er helt perfekte i smagen til denne cookie.

Cookies med chokolade, nødder og quinoa

3. Glutenfri pizzabund med quinoa – og hvorfor er det så lige, at du skal lave din pizzabund af quinoa? Denne opskrift indeholder kun 5 ingredienser, den er gluten -og gærfri, og så er den simpel. Ikke noget med at den skal hæve, eller at du skal have hænderne i klistret dej, den er høj på protein og ultramættende! Du skal bare huske at sætte dine quinoakerner i blød 6-8 timer før, du skal bruge dem. Alternativt kan du sætte kernerne i blød i kogende vand i ca. 30 min. Toppings bestemmer du jo selv, men i opskriften har vi givet dig et par gode forslag!

glutenfri pizzabund

4. Quinoa med tomatsauce: Nogle dage skal tingene bare gå lidt hurtigt eller måske er energien til madlavning der bare ikke. Med denne opskrift har vi lavet et dejligt nemt, hurtigt og vegansk aftensmåltid, som gør dig mæt og smagsløgene tilfredse.

Quinoa med tomatsauce

5. Svampesuppe - cremet og fyldig: Suppeopskrifter kan man aldrig få for mange af, så vi har lige kreeret en til dig her. Denne opskrift kan du bruge hele året rundt, når du lige mangler lidt ekstra varme i kroppen. Her i Danmark ved vi jo, at det både kan være sommer som vinter.

Cremet svampesuppe