Cremet quinoaret

Quinoakerner

Til 4 personer | Arbejdstid: 10 min | Tid i alt: 25 min

 

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi hos KlimaMad.DK er vilde med quinoa. Vi elsker at bruge quinoaen som en base for en masse anden velsmag, og derfor er vi også særligt vilde med denne basisopskrift på en cremet quinoaret. Idéen er, at quinoabasen kan tilsættes forskellige krydderier og grøntsager alt efter hvad, man har til rådighed. Hvis du er blevet inspireret af billedet ovenfor, så læs med længere nede, hvor du også finder opskriften på den cremede quinoaret med svampe.

Ingredienser til quinoabasen

  • 300 g. quinoakerner
  • 4,5 dl. vand
  • 1 bouillonterning efter smag
  • 1 lille løg
  • 1 spsk. olie
  • 2 dl. fløde, 9% eller et plantebaseret alternativ
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

Skyl quinoa i koldt vand (en eller flere gange). Kom quinoaen i en gryde med vand og bouillonterningen. Bring gryden i kog ved mellem varme. Lad det koge i 15-18 minutter. Smag på dem undervejs. Når quinoaen er færdigkogt, lader du den trække i 5-10 minutter.

Mens quinoaen trækker, skæres løget i små tern. Steg dem af på en pande i olie til de er gennemsigtige og har fået en smule farve.

Herefter kommes den færdigkogte quinoa over i panden sammen med løgene. Sørg for at blande det grundigt sammen. Tilsæt fløde, eller tilsvarende, og lad det koge i 3-5 minutter ved lavt blus. Husk at røre rundt i det en gang i mellem så det ikke brænder på. Smag til med salt og peber.

Nu har du lavet quinoabasen. Du kan sagtens nyde den, som den er, men du kan med fordel tilføje grøntsager og andre smagsgivere. Nedenfor kan du se, hvordan vi tryller quinoabasen om til en lækker, cremet svamperet. 

Cremet quinoaret med svampe
Quinoabasen er utrolig alsidig og kan tilsættes et hav af smagskombinationer. Du kan derfor lade dig inspirere af dine yndlingssmage, men tænk gerne over hvad du allerede har i grøntsagsskuffen, fryseren eller køkkenhaven. I dette tilfælde har vi tilføjet den cremede quinoaret en masse svampe, persille, hvidløg og en smule parmesan. Efter du har tilberedt quinoabasen, skal du bruge følgende:

  • 200 g. svampe
  • 2 fed hvidløg, knust
  • 1 spsk. olie
  • Et bundt persille
  • 50 g. parmesan eller anden hård ost (kan erstattet med 25 g. gærflager, hvis retten skal være vegetarisk/vegansk)

Fremgangsmåde

Skær svampene i mundrette bider og steg dem på panden i en smule olie. Lige inden de er færdige tilsættes de knuste hvidløg. Brug evt. en hvidløgspresser. Rør godt rundt i svampe- og hvidløgsblandingen i ét minut og tag det derefter af panden. Pas på, at hvidløget ikke brænder på.

Lige før serveringstid blander du svampene i den færdige quinoabase. På den måde undgår du, at de bliver overtilberedte. Vend ligeledes parmesan, eller tilsvarende, samt den hakkede persille i, men gem en smule til serveringen.   

Lav RIGELIGT af retten – den er fin til at genopvarme i en kasserolle eller i mikroovnen. 


Ældre opslag Nyere opslag