Glutenfri pizzabund med quinoa

Quinoakerner

 Antal: 1 stk. | Tid i alt: 90 min. | Arbejdstid: 20 min.

 Glutenfri pizzabund med quinoa. Klimamad.dk

Denne glutenfri pizzabund er perfekt til dig, som gerne vil undgå gluten i din hverdag. Den har et højt proteinindhold da dejen indeholder quinoa.
Dejen er lavet på få ingredienser, som de fleste har på basislageret - du skal kun huske at købe quinoa

Det er bare at komme i gang og finde det fyld du elsker. Vi har skrevet et par forslag længere nede. Brug grøntsager som er i sæson.
Du kan finde opskriften på tomatsauce her.

Når du har tilføjet din favorit topping til pizzabunden, så er det også oplagt at bage den på en pizzasten eller på grill for at få et endnu mere sprødt resultat. Det er perfekt til en lun sommeraften på terrassen med gode venner og et glas vin.

INGREDIENSER

  • 135 g rå quinoa
  • 60 g vand
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. olie

SÅDAN GØR DU

  1. Sæt quinoa i blød i 6-8 timer. Kan du ikke nå det, så overhæld quinoa med kogende vand og lad det trække i ca. 30 minutter
  2. Tænd ovnen på 220 grader (almindelig ovn)
  3. Hæld alle ingredienser i en blender og blend til en glat dej.
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir. Smør dejen ud på pladen til den har en tykkelse på ca. 0,5 cm
  5. Bag dejen på midterste rille i ca. 20 minutter. Tag dejen af bagepapiret og vend den. Bag den med bunden opad i yderligere 10 minutter
  6. Pizzabunden er nu klar til din favorit topping. Bag den i ovnen til osten er smeltet og pizzaen er spørd.
  7. Velbekomme!

 

Ideer til toppings 

  • Tomatsauce, frisk mozzarellaost, grillede artiskokker og pinjekerner
  • Tomatsauce, revet ost, løg, peberfrugt, champignon og frisk basilikum
  • Creme fraiche, rødløg, rosmarin, tryndskårne kartofleskiver, frisk mozzarellaost. Top evt. med pesto og salat. 

 

Har du lyst til at prøve andre opskrifter med quinoa? Tjek dem ud her


Ældre opslag Nyere opslag