Kammerjunkere, glutenfrie & veganske

Quinoakerner

 Antal: ca. 120 stk. | Tid i alt: 75 min. | Arbejdstid: 30 min.

Den danske sommer går hånd i hånd med koldskål og kammerjunkere. Så hvorfor ikke lave dine egne superlækre hjemmebagte kammerjunkere? Her har vi et rigtig godt forslag til, hvordan du bager de allerbedste kammerjunkere, som matcher din yndlingskoldskål perfekt! Glutenfri og vegansk naturligvis!

INGREDIENSER

  • 250 g kogt quinoa (det svarer ca. til 60 g rå quinoa) 
  • 2 spsk. vaniljesukker 
  • 2 tsk vaniljeekstrakt 
  • 2 tsk bagepulver 
  • 125 g blød plantemargarine eller lignende 
  • 75 g flormelis 
  • 90 g majsstivelse 
  • 100 g rismel 

 SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn. 
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir 
  3. Blend plantemargarine, vaniljeekstrakt og kogt quinoa sammen, så det bliver en ensartet masse. 
  4. Bland flormelis, vaniljesukker, rismel, majsstivelse og bagepulver sammen og rør det sammen med smørblandingen. Dejen bliver meget blød, men du skal kunne rulle små kugler af det uden, at det klistrer til dine hænder. Tilsæt lidt mere rismel, hvis nødvendigt 
  5. Rul små kugler, læg dem på bagepladen og tryk dem flade, så de får den størrelse og tykkelse, du ønsker. 
  6. Bag kammerjunkerne midt i ovnen i ca. 15-18 minutter. Lad dem køle af og opbevar dem i en lufttæt beholder.  

Flere opskrifter med quinoa kan du finde her


Ældre opslag Nyere opslag