Nøddesmør med paranødder

Paranødder

Til 1 glas | Arbejdstid: 10 min | Tid i alt: 20 minutter
Nøddesmør er bare lækkert. Her får du vores bud på en klimavenlig én af slagsen. 
Nødder har et naturligt indhold af olie, som frigives når de blendes. Det betyder, at du kan opnå et lækker, cremet konsistens ved bare at blende nødderne. Det er altså nemt. Vi tilsætter en smule salt, det er nemlig med til at fremhæve smagen i paranødderne. Prøv dig frem. 
Ingredienser: 

Sådan gør du:
  1. Forvarm ovnen til 150 grader
  2. Rist paranødderne til de er let gyldne. Det tager cirka 5-10 minutter, men hold godt øje undervejs, så de ikke brænder på. Lad dem køle af.
  3. Blend til de opnår en glat konsistens. Stol på processen, det kan nemlig godt tage lidt tid. Du kan med fordel stoppe blenderen for at skrabe og røre i blandingen undervejs. Jo længere tid du blender, jo mere smooth og lind bliver din nøddesmør.
  4. Rør en smule salt.
  5. Hvis du har en sød tand kan også røre en smule rå rørsukker i.
  6. Hæld paranøddesmørret i en beholder med et tætsluttende låg
Opbevares i en tætsluttende beholder i køleskabet og holder sig gerne i to måneder … men mon ikke den er spist længe inden da? 
Nøddesmør er perfekt som topping på havregrød, ovenpå brød, i bagværk, smoothies … ja mulighederne er mange! 
Vi elsker at topping vores overnight grød med paranøddesmør.

Ældre opslag