Antal: 8 bøffer | Tid i alt: 50 min | Arbejdstid: 30 min
Her hos Klimamad er vi cirka lige så vilde med burgere, som vi er med quinoa. Så hvorfor ikke kombinere disse 2 vidundere??
Vi har her lavet en vegansk burgerbøf med quinoa, som sagtens kan slå den traditionelle oksekødsbøf af banen samtidig med, at du gør noget godt for klimaet! Fyld din burgerbolle med det du allerbedst kan lide. Vi har brugt babyspinat, tomater, rå løg, vegansk mayonnaise, syltede agurker, Klimamads quinoa burgerbøffer og tomatsalsa. Hvad er dine favoritter?
INGREDIENSER:
- 400 g kogt quinoa
- 1 dl havregryn
- 1 spsk. loppefrøskaller
- ½ rød snack peber
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. oregano
- 1 zittauerløg
- 1 fed hvidløg
- 3 tsk. røget paprika
- 2 spsk. tomatpure
- 2 tsk. dijon sennep
- Salt og peber
- Olie til stegning
Du skal gøre sådan her:
- Hak eller riv løg, hvidløg og snackpeber meget fint. Eventuelt i en minihakker, hvis du sådan en.
- Riv guleroden på den grove side af rivejernet
- Bland alle ingredienser og rør det godt sammen. Lad blandingen stå i 10 minutter for at få quinoafarsen til at samle sig.
- Varm en pande op til middelvarme med olie på. Form 8 bøffer á 1,5 cm tykkelse.
- Steg bøfferne til de er gyldenbrune og sprøde udenpå.
- Byg din burger
Flere opskrifter med quinoa kan du finde her