Quinoa med tomatsauce

Quinoakerner

Antal: 2 pers. | Tid i alt: 25 min. | Arbejdstid: 15 min.

 

Quinoa med tomatsauce er en lynhurtig og nem hverdagsret, som smager virkelig lækkert. Retten er vegansk.

Quinoa har et højt proteinindhold, som er med til, at retten mætter rigtig godt. 

Hvis du ikke lige har svampe og squash i køkkenet, så kan det uden problemer erstattes af fx spidskål, tomater, aubergine eller gulerødder.

Tomatsaucen kan tilpasses med dine favorit krydderier. Prøv fx med spidskommen, chili, timian eller rosmarin.

 

INGREDIENSER

  • 3 dl vand
  • 1,5 dl (ca. 85 g) quinoa (kan erstattes af 2-3 dl kogte quinoa, start da ved trin 3)
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g svampe
  • 0,5 squash
  • Olie
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. basilikum / en håndfuld frisk basilikum
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk balsamico
  • Salt/peber
  • Evt. basilikum til pynt

SÅDAN GØR DU

  1. Skyl quinoakernerne under koldt vand.
  2. Bring vandet i kog. Når vandet koger tilsættes quinoa. Kog dem under låg i 12 minutter. Lad dem derefter  hvile i 6-12 minutter i gryden.
  3. Snit løg og hvidløg fint. Skær squash og svampe i tern.
  4. Varm olien op på en pande. Svits løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt squash og svampe og lade det svitse yderligere et par minutter.
  5. Tilsæt hakkede tomater, krydderier, sukker og balsamico. Lav tomatsaucen koge lidt ind. Smag til med salt og peber.
  6. Server de kogte quinoa med tomatsauce. Top gerne med frisk basilikum og revet ost eller parmesan.

 

Retten er både vegetarisk, vegansk, glutenfri og klimavenlig.

 

Har du lyst til at prøve andre opskrifter med quinoa? Tjek dem ud her


    Nyere opslag