Quinoa tacos

Quinoakerner

Antal: 2 pers. | Tid i alt: 45 min. | Arbejdstid: 15 min.
Hos Klimamad arbejder vi for at sænke CO2-niveauet i fødevareforbruget. Det kan vi bl.a. gøre ved at nedsætte vores forbrug af kød, som er det, der giver det største CO2-aftryk i det samlede regnskab over CO2-aftryk fra fødevarer. Så her har vi en opskrift, hvor quinoa erstatter kødet i en klassisk opskrift på mexicanske tacos.

Ingredienser

  • 180 g. rå quinoa
  • 2,5 dl. grøntsagsboullion
  • 2 dl. vand
  • 130 g. færdiglavet salsa
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. chilipulver
  • 1/2 tsk. hvidløgspulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. sort peber
  • 1 spsk. olivenolie

Til tacoskallerne

  • 1 pose babyspinat
  • 1 moden avocado
  • 8 cherry tomater
  • 1 pakke tacoskaller
  • Færdiglavet salsa

Gør sådan her

  1. Varm en tykbundet gryde op til medium varme
  2. Når gryden er varm, kommes quinoaen i og ristes et par minutter mens der røres ofte
  3. Tilsæt vand og grøntsagsboullion og lad det koge op. Læg låg på og skru ned for varmen. Lad quinoaen koge i ca. 20 min. indtil alt vandet er væk. Lad derefter quinoaen hvile i ca. 10 min.
  4. Tænd ovnen på 190 grader almindelig ovn
  5. Tilsæt resten af ingredienser til den kogte quinoa og rør godt rundt
  6. Fordel quinoaen på en bageplade beklædt med bagepapir
  7. Sæt bagepladen midterst i ovnen i ca. 25 min. Det skal være ristet, men ikke tørt.
  8. Fyld tacoskallerne med grøntsagerne og quinoaen og server straks!

 

Har du lyst til at prøve andre opskrifter med quinoa? Tjek dem ud her


Ældre opslag Nyere opslag