Quinoabøffer med rødbede

Quinoakerner

Antal: 8 stk. | Tid i alt: 65 min. | Arbejdstid: 15 min.
Quinoa er en enorm alsidig fødevare, som nemt kan bruges i mange forskellige sammenhænge. Her er en opskrift på veganske quinoabøffer, som du kan servere med salat, kartofler eller hvad du nu plejer at få til din bøf. Solsikkekernerne giver sammen med quinoaen et godt bid i bøffen og rødbeden giver den dejlige smag og den meget smukke farve! du kan f.eks servere den sammen med denne nemme salat

Ingredienser

  • 50 g  rå quinoakerner
  • 150 g rødbede
  • 1 lille zittauerløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 spsk. tamari eller soyasauce
  • 1 spsk. balsamico
  • 3 spsk. hakket purløg
  • 0,5 dl. solsikkekerner
  • 2 tsk. loppefrøskaller

Sådan gør du

  1. Kog quinoaen efter forskrifterne på pakken. Du skal bruge 200 g kogt quinoa. Bruger du Klimamads quinoakerner er 50 g. rå quinoa nok.
  2. Imens skræller du rødbeden, løget og hvidløgene og kom dem i en foodprocessor. Blend det så det bliver helt fint.
  3. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  4. Når quinoaen er kogt færdig, hældes overskydende vand fra og 100 g kogt quinoa kommes i blenderen sammen med rødbede, løg og hvidløg. 
  5. Bland krydderierne sammen med tomatpuré, tamari og balsamico og kom i det blenderen. Blend det hele sammen til en ensartet grov fars.
  6. Kom farsen i en skål sammen med resten af quinoaen, solsikkekerner, loppefrøskaller og hakket purløg. Rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber.
  7. Lad farsen stå og trække i ca. 10 min.
  8. Farsen formes til 8 bøffer og kommes på en bageplade. Bag bøfferne i ovnen i 20-25 min.
Har du lyst til at prøve andre opskrifter med quinoa? Tjek dem ud her

Ældre opslag Nyere opslag