Quinoadeller

Quinoakerner

Antal: 10-12 stk. | Arbejdstid: 20 min | Tid i alt: 60 min

De her quinoadeller supernemme at lave. De er sprøde, lækre og mættende - og så kan de laves i et hav af variationer. Prøv vores udgave med revet squash, citronskal og grønne krydderurter. 

Quinoadellerne kan spises varme til aftensmad og er også gode kolde til madpakken. Hvis du laver en stor portion, så har du en nem aftensmad dagen efter, hvor du fx kan komme dem i en tortillapandekage, i pitabrød eller i en burger. 

Ingredienser:

  • 200 g kogte quinoakerner (svarende til ca. 90 g rå quinoa) 
  • 1 æg
  • 2 spsk. hvedemel 
  • 2 spsk. quinoaflager (kan erstattes af 1 spsk. hvedemel) 
  • 100 g revet squash
  • 1 spsk. revet citronskal 
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk. løgpulver 
  • 1 håndfuld persille, hakket
  • Salt og peber efter smag
  • Olie til stegning

Sådan gør du:

  1. Hvis ikke du bruger en rest quinoa, skal du starte med at koge ca. 90 gram quinoa efter anvisningen på pakken. 
  2. Bland den kogte quinoa med æg, mel + quinoaflager, revet squash, citronskal, hvidløg, persille og krydderier.
  3. Rør blandingen godt sammen til en samlet masse, og lad den hvile på køl i 30 minutter. På den måde bliver den mere medgørlig. 
  4. Varm en pande op med olie på, og brug en ske til at lægge små deller på panden. Quinoadeller kan godt være svære at forme i hænderne, derfor er det lettere at bruge en ske og lægge dem direkte på panden. 
  5. Steg dem cirka fem minutter på hver side ved middel varme - eller indtil de er gyldne og sprøde udenpå. 

Quinoadeller kan serveres på et hav af forskellige måder - f.eks. som tilbehør til en klassisk kartoffelsalat eller som fyld i alt fra pitabrød til en grøn salat.

Velbekomme!


Ældre opslag