Sommeren er nær, og det betyder at rabarberne skyder frem rundt omkring. Rabarber er en fantastiske råvare som smager lækkert i både det søde og salte køkken.
I skal selvfølgelig ikke snydes for en lækker opskrift på en glutenfri rabarbercrumble. Opskriften er super nem og desuden er den glutenfri. Rabarbercrumblen har en perfekt kombination af sødme og syrlighed - en virkelig lækker sommerspise!
Crumblen kan bruges til bær eller en kombination af bær og rabarbere. Både friske og frosne. Så husk at frys bær og rabarbere ned, så du kan lave den hele året. Den smager fantastiske med både jordbær, hindbær og blåbær.
Her hos Klimamad.dk kan det her i hvert fald en sommerfavorit!
INGREDIENSER
- ½ vaniljestang
- 500 g rabarber
- 100 g rørsukker
Crumble
- 120 g paranødder
- 100 g kogt quinoa (25 g rå quinoa)
- 50 g quinoa flager
- 120 g rørsukker
- 1 tsk kanel
- ½ dl kokosolie
SÅDAN GØR DU
- Skrab vaniljekornene ud af stangen og bland dem med lidt at sukkeret, så kornene bliver fordelt godt
- Skær rabarberne i ca. 1 cm stykker
- Bland sukkeret, vanilje og rabarber. Lad det trække i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 175 grader (almindelig ovn), så den er varm når rabarberne har trukket
- Fordel rabarberblandingen i et tærtefad og bag det midt i ovnen i 15 minutter
- Imens kan du lave crumblen. Hak paranødderne fint
- Bland paranødder, kogt quinoa, quinoa flage, rørsukker og kanel i en skål
- Smelt kokosolie og bland det godt med crumblen
- Fordel blandingen over de varme rabarber og bag kagen yderligere 10-15 minutter
- Serveres lun. Evt. toppet med lidt cremefraiche eller flødeskum
- Velbekomme!
Har du lyst til at prøve andre opskrifter med quinoa eller quinoa flager. Du kan også prøve flere opskrifter med paranødder.