Salat med sort quinoa, bagte gulerødder og grønkål

Quinoakerner

Til 2 personer | Arbejdstid: 15 min | Tid i alt: 30 min

En lækker salat, hvor den sorte quinoa virkelig kommer til sin ret. Den sorte quinoa smager af mere, og så har den mere bid end hvid quinoa. Derfor passer den perfekt i en salat sammen med bagte gulerødder, grønkål, en smule feta og til sidst en dijonvinaigrette. Vi har toppet den med vores ristede, saltede paranødder – det bliver den bestemt ikke dårligere af!

Ingredienser

  • 200 g. sorte quinoakerner
  • 400 g. gulerødder (ca. fire styks)
  • 1 spsk. olie
  • 300 g. grønkål
  • 50 g. saltede paranødder
  • Evt. feta
  • Salt og peber

Dijonvinaigrette

  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 dl. olie
  • Hvidvinseddike
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver af cirka én centimeters tykkelse. Kom gulerodsskiverne i et ildfast fad og hæld olien over dem. Krydr med salt og vend dem rundt så olie og krydderier fordeles. Bag gulerødderne i 15-20 minutter og lad dem køle.
  3. Mens gulerødderne er i ovnen, tilberedes quinoaen. Skyl quinoakernerne i koldt vand (en eller flere gange), inden de koges efter instruktionen på pakken. Når quinoaen er færdigkogt, lader du den køle af.
  4. Nu skylles grønkålen og skæres i mundrette bider. Saml kålen, de bagte gulerødder og den kogte quinoa i en skål.
  5. Salaten kan også tilsættes en smule feta her hvis det ønskes. 

Dijonvinaigrette

  1. I en skål røres dijonsennep, olie, hvidvinseddike, salt og peber sammen til en lind dressing. 

Hæld dressingen over quinoasalaten, vend det godt rundt, og drys med saltede paranødder inden servering.  


Ældre opslag