Om os

KlimaMad.DK vil skabe klarhed for forbrugerne!

Vi tror på, at forbrugerne er den vigtigste faktor på vejen mod et bedre klima.

Forbrugerne vil gerne vælge klimarigtigt, hvis de får muligheden, og det er netop derfor, at KlimaMad.DK er her! KlimaMad.DK vil give forbrugeren muligheden for at vælge mellem klimavenlige fødevarer og mindre klimavenlige fødevarer.

Når der snakkes om mindske klimaaftrykket, så er der ofte med planer, som rækker frem til 2030 og 2050. Men hvorfor ikke allerede gøre noget aktivt i dag? Hos KlimaMad.DK mener vi, at vi som forbrugere, allerede nu, skal begynde en proces mod en mere klimavenlig levestil, og vi er her for at give muligheden for det.

Vi vil give forbrugeren mulighed for at træffe et valg. Valget er vigtigt for os. Du skal kunne vælge til mens tiden er til det i stedet for at skulle nudges til at vælge fra, når vi har ventet for længe. At gøre noget effektivt ved klimaet er nemlig en lang vej, og hvis det gøres kedeligt, så bliver vi klimatrætte. Det skal i stedet kunne gøres spændende.

Det bliver bedre, når vi hjælpes ad

Hos KlimaMad.DK véd godt, at vi i starten nok ikke kan gøre det så spændende, som vi gerne vil. Lige nu findes der ikke mange klimavenlige fødevarer, men det er vores forhåbning, at der i fremtiden vil komme mange flere. Derfor har vi en 3-trins vision:

  1. KlimaMad.DK satser alt på, at forbrugerne vil vælge klimavenlige fødevarer
  2. Når du som forbruger har vist os, at du vil det, så kan vi lancere yderligere 20 forskellige klimavenlige fødevareprodukter
  3. Når andre fødevareudviklere ser, at du som forbruger vælger vores klimavenlige fødevarer, så begynder de også at udvikle endnu flere klimavenlige fødevarer

Hos KlimaMad.DK hjælper vi gerne fødevareproducenter med at udvikle klimarigtige fødevarer. Vi tilbyder gerne de klimavenlige fødevarer her på Klimamad.dk, for vi ønsker, at Klimamad.dk, bliver en platform for klimavenlige fødevarer til forbrugerne.

Hvem vi er

Hos KlimaMad.DK har siden 2016 arbejdet hen i mod at kunne være de første til at lancere klimavenlige fødevarer. Vi er i øjeblikket kun et lille fast team på to personer i Danmark og tre i udlandet. Desuden er vi en række frivillige, freelancere og samarbejdspartnere i Sydamerika.

Teamet i Danmark består i dag af: Peder (klima & produkter) samt Jacob Lænsø (Direktør/CEO).

Om os Klimamad.dk

 

Undrer du dig over, at vi har flere ansatte i udlandet, og hvorfor vi ikke fokuserer på danske råvarer?

Årsagen er, at hvis vi ser bort fra årstidens frugt, grøntsager og kartofler, så kommer langt de fleste af vore plantebaserede fødevarer fra verden udenfor Danmark. Årstidens frugt, grøntsager og kartofler er i forvejen klimavenlige, og hér kan vi ikke gøre den store forskel. Flere andre har allerede et fint fokus på fx danske bælgfrugter.

Verdens helt store klimasyndere trækker vi via vores forbrug til Danmark fra udlandet. Fx ris, mandler, chokolade, rørsukker, majs, tørrede frugter, chili og meget mere. Det er i vores valg af disse fødevarer, at KlimaMad.DK kan gøre en stor klimaforskel. Ved at efterspørge og få leveret klima- og plantevenlige fødevarer, kan vi virkelig kan gøre en forskel for klimaet.

 

Har du spørgsmål til os, så tag endelig fat på os på bestilling@klimamad.dk