Overnight grød med quinoa

Quinoakerner

Til 2 personer | Arbejdstid: 20 min | Tid i alt: Natten over

Temperaturen udenfor stiger, og lune morgener kalder på kold morgenmad. Her får du vores bud på en lækker, kølig grød, som trækker i køleskabet natten over. Det betyder, at du bare skal røre alle ingredienserne sammen aftenen inden. Næste morgen kan du nyde din grød helt uden besvær. 

Ved at tilsætte quinoa øges proteinindholdet i måltidet, hvilket gør, at du føler dig mæt i længere tid.

Quinoa er glutenfri fra naturens side, mens vi bruger glutenfrie havregryn således, at hele måltidet er glutenfrit - du kan naturligvis lave grøden med almindelige havregryn.


Ingredienser

  • 2 dl glutenfrie havregryn
  • 1 dl kogt quinoa 
  • 1 spsk. chiafrø
  • 2-3 dl plantemælk
  • Et nip salt 

Eventuelle smagsgivere og toppings

Fremgangsmåde

  1. Aftenen før koges quinoa med vand i ca. 10-12 minutter, til kernerne er blevet bløde og al vandet er fordampet. Lad den afkøle.
  2. I en bøtte eller et glas røres den kogte, afkølede quinoa sammen med havregryn, chiafrø, plantemælk* og et nip salt. 
  3. Grødblandingen stilles på køl natten over et tætsluttende låg.
  4. Næste morgen kan du tilføje mere smag til din grød - hvis du ønsker. Det kan være en most, moden banan eller lidt rå rørsukker.
  5. Serveres grøden med dine yndlingstoppings. Vi er især vilde med at bruge årstidens bær og hakkede paranødder.

 

* TIP: mængden af væske afhænger af hvor flydende du vil have din grød. Den suger væske til sig, når den trækker natten over, og vil derfor få en tyk konsistens efter en nat på køl. Tilsæt lidt mere plantemælk, hvis du synes, den er for tyk. 


Ældre opslag