Chokoladekage med kogt quinoa

Quinoakerner

 Antal: 1 stk. | Tid i alt: 90 min. | Arbejdstid: 30 min.

 

Denne kageopskrift er så nem at lave! Den kræver, at du enten har en stavblender eller almindelig blender for ja, det er en såkaldt blenderkage, hvor alting bare skal blendes sammen og bages. Så bliver det altså ikke nemmere. Kagen er glutenfri, og du kan vælge at gøre den mælkefri, hvis du ønsker det.

INGREDIENSER

  • 400 g kogt quinoa (svarer til ca. 100 g tørrede quinoa)
  • 0,75 dl mælk (kan erstattes med plantedrik)
  • 4 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 110 g smør eller plantemagarine, smeltet og nedkølet
  • 50 g kokosolie, smeltet og let nedkølet
  • 200 g rørsukker
  • 130 g kakao
  • ½ tsk. natron
  • 1½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt

Glasur

  • 50 g smør eller kokosolie
  • 250 g flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. kakao

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 175 grader (almindelig ovn)
  2. Bland æg, mælk og vaniljesukker i en blender og blend det godt sammen
  3. Tilsæt kogte quinoa, kokosolie og smør. Blend dejen glat
  4. Bland alle de tørre ingredienser i en skål
  5. Tilsæt indholdet fra blenderen til skålen og rør det sammen til klumperne er væk
  6. Beklæd en form (15x20 cm) med bagepapir og hæld dejen i.
  7. Bag kagen i 45-60 minutter midt i ovnen. Kagen er færdig, når du kan stikke en kniv i kagen og trække den op uden, at der hænger dej ved.
  8. Lad kagen køle lidt ned, før du tager den ud af formen. Lad den køle helt ned på en rist

Glasur

  1. Mens kagen køler af, laves glasuren
  2. Smelt smør eller kokosolie i en skål og rør godt rundt til, det ikke klumper. Tilsæt evt. lidt vand, hvis det bliver for tørt
  3. Fordel glasuren ovenpå kagen
  4. Velbekomme!

 

Har du lyst til at prøve andre opskrifter med quinoa? Tjek dem ud her


Ældre opslag Nyere opslag